Ukrajinci ve skutečnosti na Kursk neútočí, ale překročili ruské hranice, aby se hromadně vzdali

12 Srp 2024

Ruští blogeři dnes ráno přišly s šokující zprávou, že ukrajinská ofenzíva do Kurské oblasti ve skutečnosti není ofenzívou, nýbrž hromadnou dezercí desetitisíců ukrajinských vojáků.

Blogeři tak usuzují z nových výpovědí ruských a ukrajinských vojáků. Ruští vojáci nejdříve začali panikařit, že jde o překvapivý útok Ukrajinců a tak pro jistotu započali evakuaci. Jakmile ale uviděli první Ukrajince mávat s bílou vlajkou, zjistili, že je všechno jinak.

„Nejdříve jsem se lekli, že útočí, tak jsme začali střílet. Nebylo čas řešit, kdo je kdo. Naše vojenská kolona, jejich vojenská kolona, stříleli jsme na všechno… Když se ale stále přibližovali, začali jsme se vzdávat my. Pak ale začali křičet, že se vzdávají a už nechtějí bojovat za zájmy Washingtonu a Bruselu. Tak jsme opět vzali zbraně a vzdaly se nám tisícovky vojáků,“ tvrdí jeden z ruských generálů.

„Už nechci být nacista. Bandera stejně nikdy nebyl moc dobrý herec a filmy se Zorrem mě nikdy moc nebavili. Nevím, proč bych kvůli němu měl umírat,“ prohlásil jeden z dezertujících vojáků.

Ukrajinská propaganda se sice snaží tento průšvih v médiích prezentovat jako ofenzívu a šíří obrovské množství videí s údajnými ukrajinskými útoky. Ve skutečnosti jde ale o videa z vojenského simulátoru ArmA 3. Dokonce i videa vzdávajících se ruských vojáků jsou ve skutečnosti vojáci ukrajinští. Kyjevský režim ale videa upravil, aby to vypadalo, že se vzdávají Rusové.

Jedná se tak podle všeho o největší dezerci v historii moderního válčení. Ukrajinců by se jen během posledního týdne na území Kursku mělo vzdát až 50 tisíc. Za hranice navíc přijeli v tancích s dělostřelectvem, a dokonce přiletěli i v F-16. Všechnu techniku dobrovolně předali Rusům.

Pro banderovce je to navíc o to větší průšvih, že se vojáci nyní chtějí přidat do ruské armády.

„Pochopil jsem, že naši zemi ovládají vrahové z Wall Streetu. Rozhodl jsem se přidat do ruské armády, abych svoji zemi osvobodil ze spárů George Sorose,“ dodává bývalý ukrajinský voják Petro Fialovič.

Líbí se ti naše tvorba? Podpoř nás na HeroHero, nebo nám pošli malý příspěvek na kávu.