Polsko zakázalo sběr plastových víček na nemocné děti. Je to prý k hovnu

02 Zář 2019

Polsko bude vůbec první zemí v celé Evropě, která na svém území plošně zakáže sběr plastových víček na nemocné děti. Podle polské vlády je sběr neekologický, nerentabilní a úplně k hovnu.

„Kdyby všichni, kdo přišpějí víčka na nemocné děti, hodili do sběrné nádoby radši stokorunu, s přehledem by tím zaplatili dítěti, na které přispívají, celou léčbu. Když ale musíte vypít 400 lahví vody a všechna víčka z těch lahví transportovat na sběrné místo, abyste tím přispěli směšných pět korun… Nejenže tím přispějete úplné hovno, ale ještě více peněz projedete na benzínu. Vždyť je to celý na hlavu, do prdele,“ stojí v prohlášení polské vlády.

„Sběr víček je asi jako kdybyste se doma vymočili do PET lahve, a pak to teprve šli vylít do záchodu, místo toho, abyste šli rovnou do záchodu. A ještě byste to jak pitomci s nadšením rozhlašovali na Facebooku, podobně jako nedávno v Česku ti vojáci… Stojí vás to akorát čas a je to kontraproduktivní,“ dodává jeden z poslanců.

Způsobů, jakými chce Polsko víčka nahradit, je hned několik. Poláci by například mohli na děti sbírat skutečné peníze. Druhou možností jsou pak modlitby.

„Ano, peníze by dětem jistě pomohly. Co jim ale pomůže mnohem víc, jsou naše modlitby. Náš pán může všechny nemocné děti uzdravit a nás to nemusí stát ani korunu, stačí se jen modlit. Svoje peníze pak můžete dát nám,“ zní z polské církve.

Po celém Polsku a po většině polských škol by tak místo sběrných boxů na plastová víčka mohly vyrůst malé modlitebny, kde by se mohly polské děti a i dospělí modlit za jiné polské děti, které v životě neměly tolik štěstí.

Sběr bude v Polsku zakázán od nového roku. Přebytečná víčka, která se do té doby nasbírají a nestihnou se přeměnit na pár drobných pro nemocné děti, budou prý odeslány do České republiky, která má na rozdíl od Polska rozum a víčka bude i nadále sbírat.

22 comments
  1. Na základě toho, že polská vláda sběr víček zakázala, lze očekávat, že tam klesnou v ceně, takže jejich opatřování v Polsku a převoz na české území by se mohly začít vyplácet. Poděkujme proto polské vládě za to, že svým zákazem pomůže trpícím českým dětem, na jejichž záchranu se víček dosud zoufale nedostávalo.

  2. Prosim vás nemystifikujte veřejnost. Podle sdělení Ministerstwo Zdrowia Rzeczypospolitej Polskiej Instytuta stosowania plastikowych zamknięć sběr uzávěrů nadále probíhá a dokonce se počítá i se zavedením platebních terminálů, které budou přijímat platby víčky na odděleních plastické chirurgie.

Leave a reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..