Vězeňská služba chystá stávku kvůli špatným pracovním podmínkám. Na protest propustí na den všechny vězně

22 Říj 2024

Krátce poté, co policisté přišli s tím, že plánují protest proti špatným pracovním podmínkám, během kterého nebudou dávat pokuty, oznámili vlastní stávku i dozorci vězeňské služby. Ti na protest proti nízkým platům chtějí otevřít brány českých věznic.

Vězeňská služba zatím neoznámila konkrétní termín, kdy tak učiní. Nicméně na jeden den by měly na protest být otevřeny všechny věznice, přičemž vězni již přislíbili, že se po 24 hodinách vrátí zpátky.

“Jistě, že se vrátíme. Nebudeme přece riskovat, že utečeme, a pak nás kvůli tomu zavřou,” komentují vězni chystající se stávku dozorců.

Zatím není jasné, zda se protest dozorců nesjednotí s protestem policistů, kdy by byli z vězení propuštěni vězni a policisté by zároveň neřešili přestupky ani trestné činy.

Pokud by se tak stalo, mohla by na 24 hodin v Česku zavládnout naprostá anarchie, kdy by si každý mohl dělat, co chce.

“Aspoň bychom zjistili, zda myšlenka z toho stupidního filmu Očista funguje i v praxi. Třeba, když budou na 24 hodin legální všechny zločiny, včetně vraždy, tak pak bude po zbytek roku nulová kriminalita. Bude to zajímavý experiment,” komentuje stávky ministr vnitra Vít Rakušan.

Pokud by se “Očista” osvědčila, mohli by být všichni vězni propuštěni natrvalo a vězení i policie by bylo možné úplně zrušit. Celý rok, krom jednoho dne, bychom totiž měli nulovou kriminalitu.

Otázkou tak zůstává pouze to, zda se k protestům připojí i další klíčové složky. Hasiči by tak mohli místo hašení požáry zakládat, zatímco chirurgové by mohli operovat mrtvoly a koroneři pitvat na sále živé.

Líbí se ti naše tvorba? Podpoř nás na HeroHero, nebo nám pošli malý příspěvek na kávu.