“Demonstrovalo jen 30 tisíc lidí, takže zbylých 10 495 739 lidí nás podporuje,” vzkázal Fiala Rajchlovým demonstrantům

16 Dub 2023

Přibližně 30 tisíc občanů se rozhodlo vyjádřit svůj nesouhlas s vládou premiéra Petra Fialy a jeho kabinetu na demonstraci Česko proti bídě, kterou zorganizovalo hnutí PRO Jindřicha Rajchla. Demonstranti se shromáždili na Václavském náměstí a později se přesunuli k Úřadu vlády, kde je přivítal… nikdo. Byla totiž neděle.

Leč demonstranti ve výsledku jen pokřikovali na prázdný barák, i tak se premiér rozhodl demonstrantům na jejich pokus donutit vládu k demisi, odpovědět. Podobně jako Jindřich Rajchl, i Petr Fiala na to šel přes čísla a dopočítal se, že když proti jeho vládě protestovalo 30 000 lidí, tak zbylých 10 495 739 občanů jeho vládu podporuje a kvůli 0,286 % obyvatel určitě nebude podávat demisi.

„Kdyby většina národa skutečně chtěla demisi vlády, tak v hezký jarní den nepřijde na Václavské náměstí jen 30 tisíc ruskou propagandou vymytých zoufalců,“ vzkázal Fiala straně PRO a jejímu předsedovi Jindřichu Rajchlovi, který se ukázal jako podobně nadějný počtář, když na základě složitých výpočtů dospěl k závěru, že touto dobou bude litr benzínu stát 150 Kč, nebude kvůli nedostatku plynu existovat průmysl a Putinova armáda bude na cestě do Varšavy.

Svoje predikce Rajchl potvrdil i dnes, když během pochodu k Úřadu vlády prohlásil: „Klidně těmi kovovými tyčemi od vlajek bouchejte do těch tramvajových kabelů, bez ruského jaderného paliva nefunguje Temelín a Dukovany, tak ty kabely stejně nejsou pod proudem!“ Nikomu se jako zázrakem nic nestalo, takže měl Rajchl opět pravdu.

Demonstrující dav mimo jiné požadoval i mír a konec války na Ukrajině, což se u premiéra taktéž nesetkalo s pochopením.

„My nikde neválčíme, žádnou válku jsme nezačali a ani nevíme, jak bychom ji měli ze svojí pozice ukončit. Pokud chcete konec války na Ukrajině, možná příště vyražte před ruskou ambasádu v ulici Ukrajinských hrdinů 36 na náměstí Borise Němcova. Rusko bude válčit do té doby, dokud bude cítit možnou klesající podporu Ukrajiny a rostoucí podporu Ruska v Evropě a jste to právě vy, kdo ji tím Putinovi vyjadřuje a dává mu tím naději toho, že Západ nechá Ukrajince napospas. Kdybyste, vy rádoby vlastenci, nechtěli udělat pro Ukrajince jejich vlastní Mnichovskou dohodu a dali těm fašistickým kurvám v Kremlu jasně najevo, že chcete opravdový mír, nikoliv „ruský mír,“ mohlo by být brzy po válce,“ dodává Fiala.

Báli jste se snad, že bez Babiše bude česká politika nudná? Očividně jste se spletli. Fialovi očividně konečně narostly koule a již brzy se třeba dozvíme, zda bude dále schopen odrážet Rajchlovy výmysly a pokusy o puč svým matematickým štítem, nebo zda Rajchl nakonec promění Česko v zemi, kde benzín stojí 150 Kč za litr a kde se tramvaje pohybují díky zázračné síle kovových tyčí od vlajek.

Libí se ti naše práce? Pomoct nám s naší tvorbou můžeš malým příspěvkem na kávu.