Modlitby pomohly Nepálu s obnovou země po ničivém zemětřesení

17 Dub 2016

K úplné obnově Nepálu, který vloni v dubnu zasáhlo ničivé zemětřesení, pomohly výraznou měrou modlitby, které do Nepálu směřovaly z celého světa. Modlitbám se podařilo zachránit stovky lidí uvězněných pod sutinami, pomohly odklidit spousty trosek, a dokonce i přispěly k opravě a znovuvýstavbě zničených domů a infrastruktury.

Velmi vděčně se ne adresu modliteb vyjádřil prezident Nepálu Rám Baran Jádav:

„Modlitby nám pomohly s obnovou naší země. Byly velmi pracovité a nic za svoji pomoc nechtěly. V Nepálu se jich sešly miliony z celého světa a pomohly nám víc, než jakákoliv finanční pomoc. Podařilo se jim dokonce i zachránit šestiletého chlapce z hořícího domu. Tímto bych chtěl vzkázat všem, kteří nám poslali peníze, že ty nám byly úplně k ničemu. Ti, kteří nám posílali peníze nebo přímo přijeli do Nepálu pomáhat, to byli jen obyčejní pokrytci. Jediné, co nám v této tvrdé zkoušce pomohlo, byly modlitby z celého světa,“ řekl nepálský prezident.

Každý, kdo poslal svoji modlitbu směrem do Nepálu si zaslouží velký dík.
Každý, kdo poslal svoji modlitbu směrem do Nepálu si zaslouží velký dík.

Připomeňme si, že zemětřesení, které postihlo Nepál mělo sílu 7,9 stupně a vyžádalo si několik tisícovek životů. Někteří ruští blogeři nepochybují o tom, že za zemětřesení může americký HARP. Podle blogerů ovšem Nepál nebyl cílem této mocné zbraně. Američané pravděpodobně mířili na Čínu, ale netrefili se.

Leave a reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..