Opatření opět zpřísňují. Nově bude povinné nosit buď 3 respirátory, nebo 12 roušek, nebo jednu masku Dartha Vadera

27 Úno 2021

Jak se ukázalo, dvojité roušky, ani samotný FFP2 respirátor není efektivní, protože po dvou dnech od zavedení opatření počet nakažených dále roste. Vláda tak od pondělí 1. 3. zavede nové opatření, na základě kterého bude povinné na místech, kde se hromadně shromažďují lidé, nosit buď 3 respirátory, nebo 12 roušek, nebo masku Dartha Vadera.

Vláda k přísnění opatření dospěla na základě toho, že předchozí opateřní nemělo u nemoci s inkubační dobou až 14 dní po dvou dnech od zavedení žádný znatelný efekt. Je tak jasné, že opatření nefunguje, a je třeba ho zpřísnit. Jak se to může zdát absurdní, tak přes 3 respirátory, či 12 roušek žádný vir neprojde.

„Že jsme se zbláznili? Kdepak. Přestaňte neustále podkopávat naši práci. Virus měl dříve problém projít přes jednu roušku. Jak jsme ale zjistili, virus si vždycky najde cestičku. Proto mu tu cestičku musíme zkomplikovat. Když měl virus problém s jednou rouškou, jaký problém asi bude mít s rouškami dvanácti? Máme navíc v plánu reagovat na exponenciální růst počtu nakažených exponenciálním zvyšováním počtu roušek na obličeji. Pokud to bude nutné, budeme nosit na obličeji roušek třeba 150,“ prohlásil ministr zdravotnictví Blatný.

Pokud vám nepřijde komfortní nosit na obličeji tolik roušek, vždy můžete sáhnout po respirátoru. Avšak i v tomto případě jich budete mít více najednou. Místo jednoho nyní bude nutné nosit 3 respirátory. Pokud tak nechcete mít na obličeji hromadu ochranných prostředků, postačí vám jedna maska Dartha Vadera.

Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek v maskách Dartha Vadera.

Jak již bylo zmíněno, opatření vstoupí v platnost v pondělí 1. 3. V redakci však očekáváme další zpřísnění hned následující den 2. 3. a ve středu 3. 3., protože ani tato se neprojeví sekundu po zavedení, a vláda ČR zdá se nedokáže pochopit, že opatření se na číslech projeví cca až 14 dní po zavedení. Očekáváme tak, že příští víkend půjdeme na nákup ve třech maskách Dartha Vadera, či ve dvou vesmírných skafandrech.

Libí se ti naše práce? Pomoct nám s naší tvorbou můžeš malým příspěvkem na kávu.